ZIUA POLIȚIEI DE FRONTIERĂ A RM MARCATĂ LA DROCHIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Paslari

Ziua Poliției de Frontieră a Republicii Moldova este marcată în data de 10 iunie. Astfel, ziua profesională au marcat-o în această zi și veteranii din Drochia care s-au adunat la complexul memorial și la monumentul Soldatului Necunoscut pentru a depune flori. În orașul Drochia nu există un monument dedicat grănicerilor.

SERGIU  DOBREANSCHI  veteran  or. Drochia

În fiecare an venim la depunere de flori. Ne reamintin foștii camarazi, dar și pe cei care nu mai sunt cu noi – tați, bunei și străbunei. Așa venim an de an și sperăm că la Drochia o să apară monumentul pentru grăniceri.

  ANDREI DONȚU  veteran  or. Drochia

10 iunie se sărbătorește Ziua Grănicerului. Noi am hotărât să facem și ,,Asociație Grănicerilor’’.

Au ales această cale din motivul, că sunt devotați Patriei și sunt gata să o apere de dușmani oricând.

SERGIU  DOBREANSCHI  veteran  or. Drochia

Cum se spune, grănicerii sunt o platoșă a Patriei. Focul armelor îl iau asupra lor trupele de frontieră în orice situație. Reținem făptașii și apărăm Patria.

Este o zi de sărbătoare pentru toți polițiștii de frontieră, pentru cei care au slujit la vremea lor și pentru cei care astăzi îndeplinesc această funcție.

DUMITRU MALÎI  veteran or. Drochia

Dorim să-i felicităm pe cei care au slujit și pe cei care acum ,,calcă flancurile’’ cu această zi minunată. În fiecare zi sărbătorim și nicicând nu uităm, nu scăpăm cu vederea aceste evenimente. Dorim tuturor celor care slujesc acum  sănătate și veteranilor toate cele bune!

Cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a venit cu un mesaj de felicitare.

CORNELIU GROZA  șeful Poliției de Frontieră RM

Astăzi, 10 iunie sărbătorim Ziua Poliției de Frontieră din RM. O zi deosebită pentru noi, cei care cu demnitate, curaj și responsabilitate asigurăm ordinea și liniștea la hotarele țării. Situații dificile, riscuri, angajamente au fost destule mai ales în acest an, când provocările nu au ținut cont de nici o frontieră. Am reușit pentru că am fost uniți într-o echipă profesionistă. Am reușit deoarece fiind în prima linie, în puncte de trecere a frontierei aeriene, terestre, la frontiera verde și albastră a țării am conștiintizat că dacă nu noi, atunci cine?! Apreciez munca și efortul depus de fiecare dintre voi. Îmi expun recunoștința pentru consolidarea capacităților în supravegherea și controlul a frontierei de Stat. Aduc mulțumiri și recunoștință familiilor voastre unde v-ați născut, unde v-ați format. Familiilor care așteaptă acasă, dar și celor pe care îi educați! Vă doresc tuturor polițiștilor de frontieră, veteranilor și cursanților bunăstare, perseverență, demnitate și noi realizări întru siguranța și securitatea RM!

Anul acesta se împlinesc 28 ani de la crearea autorității de frontieră a Republicii Moldova.Autoritatea de frontieră din subordinea MAI, a fost redenumită în Poliția de Frontieră  în anul 2012.

Banner Topal
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate