UN ADOLESCENT A CAZUT DE PE UN PILON ELECTRIC IN TIMP CE SE JUCA CU AMICII

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Topal

Distracţie periculoasă pentru un grup de copii! Un adolescent de 16 ani din comuna Valea-Trestieni a căzut de pe un pilon electric din beton armat în timp ce se juca cu amicii. Incidentul a avut loc în data de 24 aprilie, în jurul orei 20.45. Băiatul a pus pariu cu prietenii săi că poate să se urce pe stâlp fără echipament de protecţie. Fără să se gândească la consecinţe, acesta s-a căţărat pe pilon la o înălțime de 9 metri, însă s-a dezechilibrat, iar în rezultat a căzut  la pământ peste niște pietre pe partea dreaptă a corpului.

Unul din martorii accidentului a chemat imediat o femeie  ce locuia în  apropiere, care văzând în ce stare se află băiatul a apelat la serviciul de urgență 112.

Sosiți la fața locului medicii de pe ambulanţă i-au acordat victimei primul ajutor și au transportat-o la secția de chirurgie-traumatologie a spitalului raional, unde a fost internată având o fractură a oaselor bazinului.

 ALEXANDRU CIUŞ VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI

01:34 “Pe data de 24 aprilie, aproximativ la ora 10, seara, s-a adresat cu serviciul de urgenţă, un minor de 16 ani, după ce a căzut de pe un pilon de electricitate, de la o înălţime de aproximativ 9 metri. După ce a fost examinat, s-a stabilit diagnosticul de fractura oaselor bazinului, fără deplasarea fragmentului. Pacientul a  fost internat în Secţia Chirurgie-Traumatologie pentru tratament. La moment pacientul se află la tracţie scheletală şi urmează tratamentul indicat de medicul traumatolog.” 02:13

Potrivit medicilor starea de sănătate a băiatului este de gravitate medie uşoară. Acesta va sta internat în spital timp de o săptămână, după care va primi tratament ambulator.

ALEXANDRU CIUŞ VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI RAIONAL NISPORENI

02:14 “Starea pacientului este de gravitate medie uşoară, dar stabilă. 02:17 MUSAC 02:23 El va sta aproximativ 7-8 zile după care iarăşi va urma tratament ambulator până la două luni, conservativ, adică o să aibă un regim de restricţii de efort fizic.” 02:36

Acest accident s-a produs în urma mai multor încălcări grave a regulilor de securitate în zona de protecție a rețelelor electrice și a unui comportament riscant, inclusiv a neconștientizării pericolului iminent de cădere de la înălțime și chiar de electrocutare.

Banner Rotari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate