SERVICIILE MEDICALE, PRESTATE DE SPITALUL RAIONAL NISPORENI AU FOST RELUATE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Sofroni

Începând cu data de 16 mai, serviciile medicale programate şi prestate în cadrul Spitalului Raional Nisporeni, care au fost limitate pe durata stării de urgență, pentru a preveni răspândirea infecției cu noul Coronavirus,  au fost relansate gradual. Astfel, au fost  reluate serviciile chirurgicale, intervențiile chirurgicale la pacienții cu risc anestezic mic şi moderat, serviciile de recuperare precoce, pentru pacienţii după accident vascular cerebral, infarct miocardic sau traumatisme. Cât ţine de asistenţa medicală primară, o condiţie obligatorie o constituie programările, pentru a fi evitate aglomerările.

Tot începând cu data de 16 mai, s-a reluat activitatea Comisiilor medicale de examinare a conducătorilor de automobile, Comisiilor de examinare pentru angajare la muncă în țară și peste hotarele republicii, precum şi a Comisiilor medico-militare pentru examinarea  recruților.

ALEXANDRU CIUŞ VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI

00:57 “S-au reluat o parte din serviciile medicale care au fost sistate pe perioada stării de urgenţă şi anume: consultaţiile programate la medicii specialişti, examenele profilactice, activitatea comisiilor de examinare a conducătorilor auto, a comisiilor medico-militare,  de exminare a recruţilor, activitatea comisiilor de exminare pentru angajare în câmpul muncii. 01:24 MUSCA  01:38 Din serviciile din staţionar s-au reluat serviciile chirurgiei, intervenţiile chirurgicale cu un risc anestezic mic şi moderat şi serviciile de reabilitare după accidentele vasculare cerebrale, după infarct, după traumatisme.” 01:54 MUSAC

De asemenea, au fost reluate examenele cu scop profilactic, în condiții de ambulator, activitățile consultativ-diagnostice de tratament, activitățile planificate de screening, de imunizare și pentru determinarea gradului de dizabilitate.

Însă, toţi pacienţii vor trebui să ţină cont că accesul la serviciile medicale se  face doar în baza programării prealabile, cu respectarea strictă a măsurilor de precauție împotriva virusului COVID-19.

ALEXANDRU CIUŞ VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI

01.25 “La fel, s-au reluat examinările programate de ultrasonografie, radiografie, activitatea laboratorului, ecocardiografia, hortemonitorizarea. 01:37  MUSCA 01:59 Rămân temporar sistate serviciile de geriatrie, care în dependenţă de cum va evolua situaţia epidemiologică în ţară vor fi reluate, fie că după 1 iulie, dar posibil să fie şi după 1 august.”  02:12

Totuşi, la intrarea în Spitalul raional Nisporeni se află un angajat al pazei care asigură un regim fluidizat de acces al pacienţilor în instituţie. Totodată, pentru a preveni contaminarea pacientilor cu infecţia COVID-19, în Spitalul Raional se efectuează triajul epidemiologic al tuturor celor care au nevoie de ajutorul medicilor.

ALEXANDRU CIUŞ VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI

02:29 Deoarece aproape 2 luni avem de când serviciile de consultanţă programate nu am avut, fluxul este mare şi pentru fluidizarea fluxului de pacienţi noi am intervenit şi am angajat serviciul de pază, care ne ajută la fluidizarea acestui flux, pentru a evita aglomeraţiile la uşile medicilor şi pentru respectarea strictă a programărilor. Astfel, la fiecare medic va intra în Secţia Consultativă nu mai mult de 2 pacienţi pentru a evita aglomeraţia.03:02  MUSCA 03:05 Triajul pacienţilor se face până ca pacientul să ajungă la Secţia Consultativă, la medic.”  03:11

Dacă e să ne referim la situaţia cu privire la pandemia de coronavirus din Spitalul Raional Nisporeni, la moment, în secţia COVID din cadrul instituţiei medicale se află internaţi 10 pacienţi infectaţi, dintre care 7 sunt din raionul Călăraşi, iar 3 din raionul Nisporeni. Totodată, mai sunt spitalizate 4 persoane, care sunt suspecte la infecţie.

Banner Lupacescu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate