RAIONUL GLODENI CU RESTANTE LA SERVICII DE SALUBRIZARE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Sofroni

Doar 7 din 19  localități din raionul Glodeni , colectează deșeurile menajere. În raionul Glodeni , nu există nici olocalitate , care ar selecta deșeurile. Reprezentanții  Inspectoratului Ecologic , spun că satul Petrunea,poate fi un model de success pentru a fi urmat , pentru ă este cemai salubrălocalitate din raion. Primarul Iurie Nastas spune că a decis să organizeze acest serviciu în localitate la inițiativa unor oameni.

Oamenii spun căs-au deprins deja ca în fiecare sâmbătă să depoziteze sacul cu gunooi la poartă. Costul unui sac de gunoi este 5 lei și este achitat laoficiul postal din localitate.

În acelaș timp în satul Dușmani , până în present, oamenii singuri au grijă să colecteze gunoiul menajer, iar primarul spune, că are bătăi de cap ,pentru că ueori, apar gunoiști stihiinice , și atunci trebuie să se implice, pentru a organiza  curățarea acestora.

 Oamenii din localitate , ar saluta crearea acestui serviciu ,care deocamdată nu este prestart și spun că sunt gata săscoatădin buzunar 20 -30 lei,pentru că în present achită pentru o căruță 50 delei, iar tractorul 300 lei.

Autoritățile publice locale totuși recunosc că nu toți oamenii vor săachite pentru astfel de servvicii,mai ales când în comunitate nu este dezvoltată infrastructura. Calitatea serviciilor de gospodărie  comunală este determinate de eforturile sustenabile ale autorităților , cât și de transparența , eficiența dar și cerereadin partea comunității. Implicarea cetățenilor și participarea lor duce la creșterea performanțelor autorităților publice locale.

Banner Slaeva
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate