PIAȚA DIN ORAȘUL DROCHIA ȘI A RELUAT ACTIVITATEA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Sofroni

Piața Centrală din orașul Drochia și-a început activitatea din data de 11 mai. Astfel, agenții economici și-au ocupat locurile de muncă după aproape două luni de carantină. Administrația pieței a întreprins toate măsurile de prevenire și răspândire a Covid-19 în prealabil.

GHENADIE GORBATIUC  manager  Întreprinderea Municipală

Au fost învitați toți agenți economici în teritoriu pentru a-și pregăti locurile de muncă. Au fost toți anunțați să fie echipați cu măști de protecție, că fiecare agent economic este obligat la locul de muncă să aibă dezinfectant. De trei ori  pe zi vom petrece dezinfecția în hală, adică sunt spălate podelele cu soluție dezinfectantă. Dimineața, taxatorul are obligația să verifice toți agenții economici care activează pe teritoriul, dacă nu au febră. Problema este cu cetățenii. Vin cu rugămintea către ei, ca să ne respecte pe noi și comercianții. Sunt o parte care nu respectă, vin fără măști. Aceasta este un pericol pentru noi, angajații noștri. Totuși perioada de pandemie nu a expirat și rugăm ca toți să se conformeze regulilor care sunt în vigoare până în prezent.

Comercianții sunt bucuroși, că deja vor avea o sursă de venit. Oamenii țin cont de restricțiile impuse de autorități pentru a activa în siguranță.

RAISA MORARI   comerciantă

Avem dezinfectant, mănuși, mască. Ne bucurăm și noi, că vom face un ban pentru întreținere – pentru pâine și la pâne, pentru cele necesare, ca să avem bani și să ne socotim cu statul.

Unii agenți economici, care se ocupă cu realizarea fructelor și legumelor, susțin că perioada de ședere acasă s-a transformat pentru ei într-un necaz și acum speră că activitatea lor nu se va încheia din nou.   

ION TARNOVSCHI   comerciant

Toată producția, care ni-a rămas înainte de pandemie toată am aruncat-o. Am suportat mari pierderi financiare. Poate nu vor mai închide, măcar acum ca să mai lucrăm. Mă credeți, că nu avem să achităm nici lumina, nici telefonul deja, dacă nu lucrăm.

Banner Topal
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate