NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID 19 A AJUNS LA 666 DE PERSOANE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Rotari

Alte 224 de cazuri cu Covid-19 au fost înregistrate în țară, astfel bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus la ora actuală a ajuns la 20 264 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de infectați 372 sunt în stare gravă, 986 în stare medie, iar restul sunt în stare sătisfăcătoare.

În raionul Drochia, la data de 17 iulie numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 a ajuns la 353, dintre care 166 cazuri active. Cele mai multe persoane infectate fiind din satul Pelinia – 89 la număr, dintre care 27 active. Câte 20 de cazuri au fost înregistrate d ela începutul pandemiei n satele Drochia și Sofia, apoi cu un număr de 15 infectați este satul Chetrosu. În celelate localități din raion numărul persoanelor testați pozitiv la Covid-19 este mai mic de 10.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova răpuși de coronavirus au fost 666 de persoane, dintre care 14 din raionul Drochia. Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție este de peste 50 de ani, domină vârsta de 60-69 de ani. 71 la sută din cei răpuși de boală au două comorbidități. Printre cele mai frecvente sunt maladiile cardiovasculare și diabetul zaharat, iar pe a treia poziție se află maladiile neurologice, urmate de obezitate.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Republica Moldova ocupă locul 12 în Europa la capitolul incidența prin mortalitate cu COVID-19. Astfel, în Moldova nivelul de mortalitate prin COVID-19 este de 191 de decese la un milion de oameni, conform datelor statistice.

Banner Sofroni
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate