NISPORENI UN NOU CAZ DE COVID 19, IN RANDUL LUCRATORILOR MEDICALI DIN NISPORENI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Tvetcova

Un nou caz de COVID-19 a fost confirmat în data de 17 mai la Nisporeni. Astfel, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 16. De această dată este vorba despre un asistent medical, în vârstă de 44 de ani, din oraşul Nisporeni. Acesta este angajat al Secției radiologie a Spitalului Raional Nisporeni.

Acum, se întreprind  măsurile necesare pentru a identifica  toate persoanele care au intrat în contact cu lucrătorul medical, ca ulterior, să fie în autoizoare la domiciliu timp de 14 zile.

ALEXANDRU CORNEI ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI

00:46 “Referitor la ultimul caz confimat cu infecţia COVID-19, este vorba despre o persoană, de gen masculin, cu vârsta de 44 de ani, din oraşul Nisporeni, angajat al Spitalului Raional Nisporeni, unde a fost şi spitalizat şi urmează tratamentul corespunzător. La data de 17.05.2020, dimineaţa i s–a prelevat proba la COVID-19 şi în seara aceleaşi zile a venit rezultatul de laborator, care a confimat infecţia COVID-19. Se lucrează încă la stabilirea deplină a numărului de persoane cu statut  de contact, care urmează să se afle în autoizolare pe o perioadă de 14 zile, sub monitorizarea medicului de familie şi a poliţistului de sector.” 01:27

Din numărul total de îmbolnăviri cu coronavirus, înregistrate în raionul Nisporeni, 10 pacienţi au fost deja trataţi, iar ceilalţi încă primesc tratamentul corespunzător. La ora actuală, în raionul Nisporeni nu este nicio persoană suspectă la infecţie.

ALEXANDRU CORNEI ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI

00:16 “Per raionul Nisporeni, până la moment şi vorbim de 18.05.2020, ora 10, avem 16 persoane, confirmate pozitiv cu COVID-19. 10 sunt deja trataţi.00:28 Cinci urmează tratamentul corespunzător, trei  persoane se află internate la Spitalul Raional Nisporeni şi două persoane urmează tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, deoarece sunt forme uşoare.Şi avem, cu părere de rău, în raionul Nisporeni un caz de deces din cauza COVID-19. 00:45 MUSCA  01:28 Persoane cu statut de suspect, per raion, la moment nu avem.” 01:32

Totodată, în Spitalul Raional Nisporeni  se află internate, în prezent 9 persoane confirmate cu coronavirus, dintre care  şase sunt din raionul  Călăraşi.

ALEXANDRU CORNEI ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI

02:03 “La moment în Spitalul raional Nisporeni sunt internate o persoană cu statut de suspect şi 9 persoane confirmate. În total sunt 10 persoane. 02.13 MUSCA  02:22 Persoana cu statut de suspect este din raionul Călăraşi, iar din cele 9 persoane deja confirmate, care urmează tratament corespunzător, trei sunt   din raionul Nisporeni, iar 6 persoane sunt din raionul Călăraşi, deoarece Spitalul Raional Niporeni, conform ordinului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale deserveşte şi raionul Călăraşi.” 02:43

Ministerul Sănătăţii informează că până la ziua de 18 mai, au fost confirmate 1344 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-317, asistenţi medicali-503, felceri-69, farmacişti-20, personal auxiliar-435 persoane.

Din numărul total de pacienţi infectaţi cu COVID-19, în ţara noastră, 256 se află în  stare gravă, dintre care 19 sunt conectați la aparate de respirație asistată, 526 de persoane se află în  stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. În total, în R. Moldova  2 425 persoane au fost tratate de COVID-19. Însă este regretabil că  până acum, 211 oameni au murit din cauza complicațiilor coronavirusului, 12 dintre aceştia fiind cadre medicale.

Banner Topal
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate