MATURII SE CEARTĂ, COPIII – SUFERĂ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Rotari

În satul Chetrosu raionul Drochia, o mamă cu trei copii a rămas fără acoperiș de-asupra capului din cauza unor neînțelegeri cu stăpâna casei pe  care urma să o procure cu achitarea în rate, perioadă de un an. Femeia a reușit să achite doar suma de 17 mii lei în 5 luni. Cristina Grișciuc susține că nu știe ce să facă acum, pe perioada de pandemie și unde să găsească adăpost.

CRISTINA GRISCIUC 

Unde să plecăm în drum cu 3 copii. Am alertat Poliția și alte persoane, am scris plângere. Eu dacă mi-am asumat responsabilitatea că am să achit casa, înseamnă că am să achit. Doar se împlinește termenul și eu nu achit, atunci eu ies și plec nu am să zic nimic, dar contractul e încheiat până la data cutare. În recipisă este scris, că ,,Eu, sunt de acord să-i vând casa priprietarei Grisciuc Cristina în rate, pe timp de un an de zile, de pe data de când i-am dat banii până pe data cutare.’’ 17 mii lei i-am dat din start. Banii pe care i-am dat doamnei sunt de la Consiliul Raional. Mi s-a acordat un ajutor, eu fiind mamă cu 3 copii. I-am zis, să-mi aducă arvona și am să ies de aici, fără problem, Dar ea mi-a zis să plec și apoi îmi va da banii. Dar eu cum să fiu încrezută că o să mi-i dea.

A călcat pragul casei din ianurie 2020 și de atunci, tânăra mamă nu a stat cu mâinile jos, ci a muncit până la moment ca să-și poată hrăni familia, iar acum riscă să rămână fără nimic.

CRISTINA GRISCIUC 

Am reparat acoperișul, că curgea. Am îngrădit curtea cu plasă și în grădină am plantat două plase de cartoafe, care costă în jur de 700 lei, o căldare de ceapă, roșii – jumătate de grădină, fasole, morcov, tot ceea ce trebuie pentru gospodărie am plantat.

Stăpâna casei însă susține, că nu la inițiativa ei a fost întreruptă înțelegerea de vânzare-cumpărare, ci potențiala cumpărătoare nu a ținut cont de unele restricții discutate între ambele părți în momentul împacării cu suma și condițiile de achitare.  

stăpâna casei s. Chetrosu r-ul Drochia

Ne-am ânțeles ca să procure casa timp de un an, dar cu achitarea în rate. A intrat în casă la data de 1 ianuarie și la moment s-au împlinit 5 luni de când stă la noi în casă. Este achitată doar prima rată din costul casei. Am întrerupt înțelegerea din cauza că doamna Cristina a zis, că nu mai poate achita, că este o sumă mare pentru ea. Pentru aceasta la momentul dat eu sunt nevoită să o rog să-mi eleibereze casa. Eu plec peste hotare și nu dispun de timp, dar i-am dat o săptămână, am prevenit-oca să-mi elibereze casa. Arvona la moment nu pot să o întorc din cauza, că am convenit la faptul, că doamna Cristina nu atinge bunul imobil, adică în casă nu i-am permis să meargă și alte multe lucruri. Adică, când achită toată suma atunci va intra în casă. Dar doamna Cristina a intrat, a schimbat cheile. Asta a văzut Asistența Socială, Poliția, că am apelat la 112. Ea a scimbat lacătul, a tăiat din copaci, a făcut focul cu lemnul nostru. Adică, ea s-a folosit de lucrurile noastre personale, ceea ce a fost interzis.

Situația creată a pus pe jar vecinii.

  MARCEL BUBULICI  vecin

Oamenii au muncit, au făcut ordine, au reparat acoperișul la beci. Au muncit timp de jumătate de an, au pus în pământ, că nu costă casa atât, cât costă munca pe care au depus-o aici. Nu este corec așa, dar fie cum a fi, dar copiii trebuie să rămână în casă.

MIHAIL CIOLAN   vecin

Să iasă la o concluzie și să nu de-a copii din casă. Să se înțeleagă, să respecte legea, dreptul copilului și atât! Eu țin parte nici stăpânei, nici mamei copiilor. Important ca copiii să aibă adăpost și gata.

Oamenii legii alertați la fața locului au menținut ordinea publică și urmează să stabilească toate circumstanțele a conflictului iscat.

MARIN NOVAC șef adjunct IP Drochia

În Serviciul de Gardă a IP Drochia au parvenit concomitent două adresări de la persoane diferite cu privire la situație de conflict. La fața locului s-au deplasat angajații de Poliție. În cadrul cercetării cazului dat am solicitat implicarea Direcției Asistență Socială, implicarea autorităților publice locale. Cu părere de rău suntem nevoiți să constatăm că este un caz banal, este litigiu civil care a survenit în urma atârnării iresponsabile la întocmirea unei înțelegeri între două părți. De aceea, Poliția la finisarea examinării cazului dat o să se expună din punct de vedere a legislației în vigoare.

Președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean susține, că dreptatea între vânzătorul gospodăriei și cumpărătorul va fi stabilită doar de organele competente.

ALEXEI VASILEAN  președintele  r-ul Drochia

Am avut un apel de la domna Crișciuc Cristina, o doamnă care are 3 copii. A avut o înțelegere cu un proprietar din satul Chetrosu de a procura casa de locuit, dar nu știu din ce motiv a fost dată afară. Astăzi vor merge la Procuratură ca să stabilească care din ei este vinovat și care nu.

Cristina Grișciuc, cu vârsta de 27 ani crește și educă 3 copii de 10, 8 și 2 ani împreună cu soțul, care suferă de o boală incurabilă. Înțelegerea între cumpărător-vânzător nu a fost încheiată oficial, ci prin recipisă. Situația creată va fi investigată în continuare de organele competente, iar familia rămâne a fi găzduită temporar de către un vecin.

Banner Rotari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate