MAI RESPONSABILI MAI PTOTEJAȚI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Slaeva

Până la ziua de azi în Republica Moldova au fost înregistrate 4121 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 489 cazuri sunt din Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați  60 pacienți cu suspecție la COVID-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Urmare a evoluției situației epidimiologice a infecției Covid-19, în temeiul art. 10 din  Legea nr. 271 din noiembrie 1994 cu privire la protecți civilă, în scopul executării Hotărîrii Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și întru intreprinderea măsurilor pentru prevenirea răspîndirii bolii, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Drochia a decis:

Începînd cu 04 mai 2020 reluarea, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspîndirii infecţiei COVID – 19, a activităților precum comerțul cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri și produse prin unitățile comerciale, cu excepția celor amplasate în centre comerciale, în piețe (inclusiv pieţe auto).

De asemenea comercializare a produselor la pachet și în regim catering prin unitățile de alimentație publică și prin unitățile ce comercializează produse de patiserie, panificație și alte produse alimentare cu vânzare la geam.  Comercializare a produselor alimentare la pachet prin unitățile de alimentație publică din cadrul unităților de comercializare a produselor petroliere, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta sau pe teritoriul unității. Totodată se interzice organizarea picnicurilor, frigăruilor în parcuri şi alte zone de agrement din teritoriul raionului Drochia.

Nerespectarea acestor măsuri stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Drochia constitue un pericol pentru sănătatea publică și va servi  temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate. Amenda pentru persoanele fizice constitue de la 450 pînă la 500 de unități convenționale, adică de la 22 500 lei pînă la 25 000 lei. Cu  o amendă de la 1000 pînă  la 1500 de unități convenționale, adică de la 50 pînă la 75 mii lei se vor allege persoanele juridice în cazul nerespectării a restricțiilor impuse de autorități.

Banner Cebotari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate