ÎNTR UN CORP SĂNĂTOS – MINTE SĂNĂTOASĂ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Lupacescu

În Republica Moldova Straea de Urgență s-a ridicat în data de 15 mai. În acest context, cetățenilor li s-a permis aflarea în locurile publice în grupuri mici cu respectarea normelor sanitare anti Covid-19. Așadar, a decis să-și reia activitatea și antrenorul de acrobatică sportivă, care abia aștepta să-și revadă discipolii după o perioadă  de aproape  3 luni de carantină. Însă, ca și toți elevii, gimnaștii au făcut acrobatica – online.

LUDMILA MUNTEANU antrenoare Acrobatica Sportivă  or. Drochia

Pregătirea fizică, calitățile fizice ele întotdeauna trebuie menținute și de aceea le dădeam foarte multe programe de calități fizice, elasticitatea. După idee, ele îmi trimiteau poze că îndeplinesc, că ceva fac. Am decis să ieșim la natură, din timpul meu liber pentru că copiii sunt doriți de a comunica. Să stai acasă și unul și același lucru, asta aș spune nu numai pe copii acționează psihologic, dar și pen noi maturii.

De mici copii cunosc beneficiile sportului pentru organismul uman și mai mult ca atât, înțeleg că într-un corp sănătos – mintea e sănătoasă. Copiii de asemenea se bucură, că antrenamentele au revenit la stilul obișnuit.

IRINA JOSAN  acrobată

Noi ne învingem frica. Devine un corp dezvoltat, o minte sănătoasă și acest sport mă face mai împlinită. Mi-a fost dor chiar și de colegele mele, și de antrenoarea mea pentru că totuși am stat foarte mult timp în carantină. Acum am revenit. Mă simt mai împlinită și bucuroasă să încep din nou antrenamnetele și să depun tot efortul din mine.

Am suprins pe teren și o tânără, care a făcut acrobatica sportivă mai mulți ani la rând, acum însă continuă să practice acest gen de sport ca amătoare, pentru a menține modul de viață sănătos. Prin propriul exemplu, Cătălina Baidaus îndeamnă și alți tineri să facă sport.

CĂTĂLINA BAIDAUS  amatoare

Am practicat sportul acesta  aproape 10 ani de aceea consider că este o parte din viața mea. Asta a determinat caracterul meu și faptul cum m-am format, defenindu-mi  motivația de a lucra, curajul și de multe ori – ambiția. Eu consider, că tinerii în ziua de azi nu cred că vor îmbătrâni vreodată. Din această cauză privesc sportul, ca o investiție în viitorul meu și sănătatea mea.

Acrobatica sportivă este un gen de sport frumos, grațios și care necesită elasticitatea corpului. Astfel, acrobatica o poate face orcine în dependență la ce tinde – corpul frumos dezvoltat,rezultate în acest domeniu și o carieră sau optează pentru formă fizică de invidiat. Dar, ce este esențial – e să faci sport și să ai un regim alimentar corect, susține antrenoarea.

LUDMILA MUNTEANU antrenoare Acrobatica Sportivă  or. Drochia

În primul rând orice sport este pentru sănătate. De a menține sănătatea, de a o întări și apoi eu mă gândesc că te formezi ca personalitate, ca un copil disciplinat cu un caracter puternic. O probă grație, frumusețe la care când privești, admiri ceva frumos.

Secția de Acrobatică Sportivă din cadrul Școlii Sportive din orașul Drochia este frecventată de 50 copii din raionul Drochia. Cei mai mici elevi de acrobatică  având vârsta de 4 ani.

Banner Paslari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate