INFORMAŢII ŞI CADOU PENTRU CĂRUŢAŞII DIN DROCHIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Sofroni

În raionul Drochia  s-a desfăşurat Operaţiunea de prevenire a acidentelor rutiere cu implicarea căruţaşilor şi motocultoarelor, desfăşurată de către angajaţii Direcţiei Patrulare Nord în comun cu IP Drochia. În acest context, conducători ai motocultoarelor şi căruţaşii din satul Drochia au fost instruiţi de oamenii legii cu privire la regulele circulaţiei şi comportamentul în trafic cu scopul de a micşora numărul accidentelor rutiere cu implicarea hipomobililor. Sătenii spun, că operaţiunea defsăşurată este necesară, iar cadoul primit le poate salva viaţa.

ANDREI GHEORGHELAŞ conducător motocultor s. Drochia

Foarte bine este că ne-a informat Poliţia. Este datoria lor, ar datoria noastră este să îndeplinim toate cerinţele. Ne-au cadonat şi câte o vestă protectoare pentru a o îmbrăca pe timp de noapte sau chiar şi ziua ca să nu creem dificultăţi în trafic.

Regulele dictate de Regulamentul Circulaţiei Rutiere  sunt îndeplinite nu din frică că vor fi amendaţi, dar pentru propria siguranţă. Respecatrea restricţiilor este şi o oprtunitate de a fi exemplar în sat, susţin căruţaşii din satul Drochia.

BORIS BUZNEA căruţaş s. Drochia

Am decis, ca să fiu gospodar în sat. Să vadă lumea ce căruţă am. Mai am una acasă şi este mai bine echipată ca aceasta. Am hotărât să fie cu totul cu număr, că priviţi, eu sunt al doilea.

GRIGORII CERETEU căruţaş s. Drochia

Pentru noi facem asta, nu pentru altcineva. Dacă nu ne păzim noi, altcineva nu o să ne păzească. Pe timp de noapte se vede că vine calul, din urmă la căruţă tot am pus placa fosforescentă, totul este frumos. Ne străduim să fie bine.

În cele şapte luni ale anului 2020 în raionul Drochia au fost înregistrate  4 accidente rutiere cu implicarea căruţaşilor şi conducătorilor  a motocultoarelor, soldate cu 3 persoane traumate şi pagube materiale. Astfel, poliţiştii ţin să desfăşoare campaniile de informare în sezonul potrivit.

LILIAN CUCER şef Serviciul Patrulare Rîşcani-Drochia-Donduşeni Direcţia Patrulare Nord

Astăzi în satul Drochia angajaţii Direcţiei Patrulare Nord împreună cu IP Drochia au desfăşurat o întâlnire cu posesorii motocultoarelor, cu posesorii de hipomobile, unde li s+au adus la cunoştinţă toare regulele de circulaţie pe trasee, pe drumuri locale, cum trebuie să fie amenajaţi. Le-am reamintit despre încălcările şi cu ce se pot solda acestea şi am răspuns la toate întrebările cetăţenilor. S-a accentuat în mare parte conducerea în stare de ebrietate, echipamentul.

Cei, peste 15 deţinători de hipomobile din localitate care au participat la întrunire au fost atenţionaţi, că în cazul nerespectării regulamentului vor fi amendaţi, iar sumele de la o încălcare la alta, sunt usturătoare. Aceste măsuri sunt întreprinse pentru ai educa pe conducătorii iresponsabili.

MARCEL CIMBRICIUC

De pe data de 23 ulie până pe 30 septembrie pe întreg teritoriul RM, conform dispoziţiei a IGP se vor desfăşura măsuri orientate spre prevenirea accidentelor rutiere în trafic, comise de conducătorii ciclmotoarelor, motocultoarelor, hipomobile.De asemenea se vor petrece şedinţe adăugătoare cu conducătorii categoriilor date ca să fie informaţi despre regulele importante, ca să fie admişi în trafic. De asemneea, pentru nerespectarea regulilor date sancţiunile variază de la 400 lei până la 25 mii lei.

Pe teritoriul raionului Drochia sunt înregistrate 1236 mijloace hipomobile. 

Banner Gherciu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate