INCENDIU LA UN MAGAZIN DIN DROCHIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Rotari

Un magazin alimentar situat pe strada Independenței din orașul Drochia a fost cuprins de flăcări în după amiaza zilei de 6 iulie. La fața locului au intervenit pompierii care au reușit să localizaze incendiul în scurt timp. Chiar și așa, flăcările au nimicit o parte  a magazinului, provocând pagube materiale agentului economic. Pompierii au depus efort maxim pentru a nu permite răspândirea flăcărilor pe tot teritoriul alimentarei, fiind afectate în jur de 6 metri a magazinului.

OLEG ȚURCAN  șef de gardă Serviciul Prevenție Secția Situații Excepționale Drochia

Am primit apel de la 112 precum că în orașul Drochia pe str.Independenței a izbucnit un incendiu, era presupus că este un magazin alimentar. Am ajuns la fața locului și am văzut că este incendiată partea de la intrare a magazinului, placatul magazinului ardea. Era un fum dens. Am venit un echipsj din 3 persoane și am localizat focul în 2-3 minute, l-am lichidat în 10 minute.

Focul cu repeziciune s-au răspândit  ajungând până la al doilea etaj, ceea ce demonstrează peretele al clădirii afumat. Stăpânii în acel moment nu erau acasă.

ALEXANDRA  JOSAN   pătimașă

Nu știu ce s-a întâmplat. Eu am fost la lucru. Acesta este balconul meu. Ei reparau ceva, condiționerul sau nu știu ce și iată s-a aprins. Privitț la apartamentul meu.

În momentul izbucnirii incendiului în încăpere se afla colectivul al magazinului care își îndeplinea serviciul, dar și cumpărătorii. Nimeni din ei din fericire nu a avut de suferit.  Martorii oculari susțin, că totul s-a întâmplat foarte repede.

ALEXANDRU OSTAVCIUC martor

Eu am văzut cum a fost. Nu știu de la ce, dar acolo erau muncitori. Era o flacără mică, pe care ei nu au reușit să o stingă. Și iată, au venit deja pompierii și au lichidat incendiul.

Serviciul Prevenție a Secției Situații Excepționale Drochia a reacționat imediat la apelul de la 112 ceea ce nu a permis flăcărilor să transforme în scrum toate bunurile din magazinul alimentar.

  INA MERCIUCARI șef Serviciul Prevenție Secția Situații Excepționale Drochia

În jurul orei 16:00, la 6 iulie 2020 am primit apel precum că pe str. Independenței se desfășoară un incendiu la un market. Datorită intervenției promte al echipei de pompieri, incendiul a fost localizat în scurt timp. Cauza și paguba se stabilește. Populația din interiorul  blocului nu a avut de suferit. Incendiul a fost lichidat. Au fost afumate și deteriorate puțin geamurile. Acum urmează a fi stabilite persoanele vinovate pentru a fi trase la răspundere și a restitui pagubele materiale.

De la începutul anului 2020 în raionul  Drochia au avut loc 29 incendii, dintre care 4 –  în orașul Drochia. Unul din incendii s-a soldat cu un deces.

Banner Paslari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate