În Moldova a fost lansată campaniei antidrog #AlegeViața

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Tvetcova

 

Comisia Națională Antidrog împreună cu Poliția Națională, Ministerul Sănătății și Ministerul Justiției, au dat start Campaniei naționale antidrog #AlegeViața!

Campania își propune să crească nivelul de informare, sensibilizare și conștientizare a populaţiei în general, şi a grupurilor de risc în special, despre efectele aferente ale consumului de droguri de tip nou, așa numitele etnobotanice.

Conform ultimelor date prezentate Inspectoratului General al Poliție. etnobotanicele au crescut de la 1% în 2016, la 13 % în 2018.

Campania Alege Viața s-a lansat cu un spot publicitar care vine să ajute tinerii să conștientizeze riscurile fatale ale stupefiantelor.

Datele oficiale arată că, în Republica Moldova, numărul consumatorilor de droguri este de circa 12 mii de persoane, însă numărul real al acestora ar fi de 10 ori mai mare.

Totodată, cifrele oficiale arată că în țara noastră există aproximativ 80 mii de persoane care au consumat cel puțin o dată substanțe narcotice.

Campania națională antidrog „Alege Viața!” va avea o durată de jumătate de an și este desfășurată cu susținerea financiară a UNICEF Moldova și din sursele Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Banner Pantilei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate