ÎMPREUNĂ VOM FACE SATELE MAI DEZVOLTATE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Topal

Grupul de Acțiune Locală  GAL ,,Calea Dropiei” este format din locuitorii a 10 localități din raionul Drochia printre care satele Țarigrad, Șuri, Chetrosu, Maramonovca, Mîndîc, Baroncea, Gribova, Cotova, Zgurița și satul  Drochia. Scopul Grupului de Actiune Locală  fiind facilitarea dezvoltării socio-economice prin colaborarea fructuoasă  între APL, sector civil și antreprenoriat. Respectiv, ,,Calea Dropiei “ a lansat apel de finanțare RESTART RURAL LEADER 2020  pentru  mini-proiecte, acesta fiind un instrument de dezvoltare inovativă pentru ajutorarea localităților rurale în dezvoltarea infrastructurii sociale, civice și publice.

ANGELA CROITOR manager GAL

Locuitorii acestor 10 sate pot aplica la concursul de Granturi. Oferim Granturi de la 40 la 60 mii lei pentru a finanța afaceri din domeniul turismului rural, servicii sociale, infrastructură pentru satele noastre, dar este foarte important ca să se implice localnicii. Este foarte important ca fiecare din noi să vină cu o idee, să depună o aplicație. Noi ajutăm cu consultații, cu un sfat.

Unul din beneficiari ai proiectului înaintat în cadrul concursului au devenit soții Balanov din satul Șuri, raionul Drochia. Cum le-a venit idea de a participa la concursul desfășurat de GAL și cum au reușit ne-a povestit Valentina Balanov, deținătoarea unei prisace.

VALENTINA BALANOV beneficiara proiectului

Totul s-a început de la aceea, că soțul a decis să rămânem în locurile natale și am hotărât să deschidem o afacere. A apărut problema finanțelor, că trebuie ceva de făcut. Aici am aflat despre GAL, că este careva finanțare, proiecte prin care noi putem aplica.Deodată stam și ne gândeam, că este probabil complicat, că, cum suntem deprinși – câștigă cunoscuții, cumetrii și mulți alții. Am rămas uimiți cînd am văzut că există transparență cu care a fost desfășurat totul.Adică, nu este dificil, totul este transparent. Aplică, descrie proiectul, Comisia alege. Noi nea-m ales cu un proiect câștigat pentru dezvoltarea unei prisace. Adică, am început-o de la zero. În august, anul trecut am depus proiectul și toată iarna am lucrat și am confecționat știubee cu succes. Deci, primăvara aceasta, în luna mai a fost amplasată prisaca. Totul este bine, se dezvoltă.

Să participle la concursul desfășurat de GAL ,,Calea Dropiei” poate oricare cetățean de la vârsta de 18 ani din cele 10 localități ale raionului Drochia menționate. Cert este, că până la încheierea concursului  au rămas zile numărate.

AURELIA DOSCHINESCU manager GAL ,,Calea Dropiei”

Concursul este în proces de lucru până pe data de 13 iulie, orele 17:00 aveți posibilitate să aplicați în cadrul acestui concurs de Granturi. Proiectul prevede cofinanțarea din partea finanțatorilor de la Solidarity Fund în mărime de 40-60 mii lei cu contribuția în dependență de sectorul de unde vine aplicantul.dacă cererea de finanțare vine din sectorul civil, contribuția este de 15%. Dacă din sectorul public sau public-civil – 20% și dacă vine din sectorul antreprenorial, contribuția proprie a aplicantului este de 35%. Avem psibilitatea să finanțăm până la 12 proiecte. Cerem și rugăm să vă încadrați în concurs!

Managerul GAL-ului îndeamnă cetățenii să fie mai activi și să participe la concursul desfășurat întru bună dezvoltare a localităților rurale din raionul Drochia.

ANGELA CROITOR manager GAL iulie , orele

Aș veni cu un îndemn către locuitorii satelor membre ale GAL ,,Calea Dropiei”! Dacă v-ați gândit vri-o dată că ați dori să inițiați o afacere dintr-un proiect, acum este cazul. La GAL ,,Calea Dropiei” este foarte ușor să aplici. Este simplificat formularul, este accesibil ca să primești consultații. Așa că, sunteți așteptați cu drag!

  Dacă doriți să inițiați o proprie afacere, care va spori dezvoltarea satului în care locuiți sau aveți idei de dezvoltaree regională, atunci deveniți participantul concursului lansat de GAL ,,Calea Dropiei” și finanțat deRESTART RURAL LEADER 2020. Pentru mai multe detalii apelați la numărul de telefon 068 366 569. Data limită a concursului este 13 iulie 2020, orele 17:00.

Banner Lupacescu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate