IGOR DODON ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA DROCHIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Sofroni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Drochia. În cadrul acesteia șeful statului și-a pus ca scop mai multe obiective. Prima destinație a fost satul Sofia, unde se află gospodăria agricolă mulitifuncțională ,,Valea Sofiei’’, condusă de Ion Babără. Sofianul se ocupă cu cultivarea cerealilor, dar și are o fermă de vaci. Fermierul a comunicat președintelui despre activitatea lui, despre dificultățile și succesele obținute.

În cadrul vizitei întreprinse Igor Dodon a discutat și cu conducerea raionului despre problemele cu care se confruntă la nivel local, despre situația social-economică și cea epidemiologică din regiune. Important este să existe înțelegere și colaborare între cetățeni și autorități, a relatat șeful Statului.

  IGOR DODON  președintele RM

În primul rând vreau să felicit pe toți locuitorii orașului, raionului Drochia cu sărbătorile care au trecut și cele care vin. Vreau să le urez tuturor sănătate! Da, trecem printr-o perioadă nu simplă, pandemie, criză, secetă. A dat Domnul și avem puțină ploiae și în zilele următoare o să mai ploaie. Eu cred că vom trece peste toate problemele și toate provocările.Vedeți luptele care au loc la Chișinău, luptele politice care se dau la Chișinău. Mă refer la luptele din Parlament, Guvern și a. m. d. Important ca aleșii locali. Aici îl avem pe președintele raionului pe care noi l-am promovat, primarul de Drochia este de la alt partid, dar acum nu contează partidul. Acum este important să găsiți limbă comună la nivel de oraș, la nivel de raion pentru a face lucruri bune pentru oameni. Oamenii așteaptă din partea autorităților, din partea autorităților centrale și locale să contribuim pentru a rezolva problemelecu care se ciocnesc. Probleme sunt multe. Cred că multe dintre ele vom reuși să le soluționăm împreună. Exemplul, chiar astăzi o să fie aprobat programul ,,Drumuri bune pentru toți’’. Vom începe reparația drumurilor prin localitățile din Republica Moldova, prin toate satele. Asta în pofida faptului că au blocat creditul din Federația Rusă. O să asigurăm stabilitatea pensiilor, salariilor, dar important și la nivelul autorităților publice locale să găsiți limbă comună. Și încă un mesaj foarte important.

Vizitați au fost și alți agenți economici din orașul Drochia. După care șeful Statului  s-a îndreptat la veteranul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu vârsta de 93 ani, domnul Dumitru Corolenco a fost plăcut surprins de către Igor Dodon cu un buchet de flori și Ordinul Republicii.

Nu a putut fi trecută cu vederea cartea de vizită a orașului Drochia Catedrala Adormirea Maicii Domnului, unde președintele a avut o întrevedere cu parohul Pavel Vuluță. La final, președintele țării, Igor Dodon a venit cu un mesaj către drochieni și i-a îndemnat să nu-și piardă credința strămoșească.

  IGOR DODON  președintele RM

Suntem pe teritorul Catedralei din Drochia. Biserica este unul din pilonii statalității Republicii Moldova. Omul care are credință în suflet, eu cred că este acel om care are viitor și își stimează familia și obiceiurile strămoșești. De aceea, să nu uităm de biserică, să venim la biserică în pofida pandemiei, în pofida la tot. Să venim la biserică, să ne rugăm și eu cred că vom trece peste toate problemele.

Ultima locație vizitată de președintele țării a fost Spiatlul Raional Drochia. Igor Dodon a efectuat vizita de lucru în orașul Drochia  în cadrul vizitelor planificate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Banner Gherciu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate