E CURAT ACOLO, UNDE SE PĂSTREAZĂ CURĂȚENIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Slaeva

Teritoriul din preajma platformei de colectare a deșeurilor menajere care este situată pe strada Gudanov din orașul Drochia, arată de câteva zile precum o gunoiște improvizată. Gunoiul adus de unii drochieni este aruncat alături, ci nu în locul special amenajat. Locuitorii blocurilor locative sunt indignați de acest fapt.  

LIUBOVI COULI locuitoare or. Drochia

Oameni buni! Nici nu știucum să mă adresez către voi. Priviți ce se întâmplă aici. Suntem 8 sau nouă case multietajate și toți aruncă aici gunoiul. Pe lăngă faptul acesta, se opresc mașini și aruncă tot aici gunoiul. Aruncați. Dar, au instalat containere, tomberoane pentru plastic. De ce nu se aruncă în loc amenajat? Este imposibil să mergi pe aici. Oameni buni, păstrați natura, stimați-vă pe voi!

În localitate nu va fi ordine atâta timp, cât locuitorii nu se vor autoeduca, susține o altă locuitoare a blocului multietajat din apropierea platformei de colectare a deșeurilor.

RIMA BREBO locuitoare or. Drochia

Așa murdărie! Asta e ecologia, asta e sănătatea noastră. Noi singuri ne facem, cu mâna noastră. Totul depinde de rușinea, sovestea omului. Cineva să facă, numai nu eu. Așa e mintalitetul drochienilor, a moldovenilor nu știu cum să vă spun.

Unii locuitori cer receptivitate și rog, ca lucrurile bune care pot fi utilizate în gospodărie să fie lăsate la o parte, ci nu aruncate la un loc cu gunoiul. Aceasta va fi o binefacere și un ajutor persoanelor nevoiașe.

VLADIMIR BORDIAN locuitor or. Drochia

Dar câte haine se întâmplă că se aruncă, priviți. Bine că nu au aruncat-o în container. Partea cealaltă tot erau, dar le-a luat cineva. Oare nu este posibil săă fie organizată o colectare a hainelor pentru familiile vulnerabile, pentru Casele de bătrâni. Veselă câtă se aruncă! Linguri, furculițe și alte obiecte de bucătărie. Se poate doar asta cumva de organizat. Mă doare să privesc la tot asta.

Nedumerită de faptele locuitorilor a rămas și șefa Secției Salubrizare și Înverzire din orașul Drochia, care a venit cu un mesaj către toți cetățenii.

VALENTINA POPERECINÎI șefă Secția Salubrizare și Înverzire  or. Drochia

Bună ziua cetățeni ai orașului Drochia! Vin cu rugăminte la dumneavoastră, vrem să păstrăm curățenia în oraș și dacă se poate absolut toți  să o păstrăm! Noi facem ordine în oraș, în schim avem oameni care ne ajută, cu gunoiul din spatele meu. Numai s-au eliberat tomberoanele, iar ei au adus gunoiul de acasă și l-au lăsat lângă tomberon. Deja, dacă l-ați încărcat – duceți-l la gunoiște și acolo aruncați-l. Nu face-ți lucru în plus pentu oameni care fac ordine în oraș. Vă mulțumesc anticipat și hadeți să ne stimăm reciproc!

În orașul Drochia sunt amenajate 7 platforme de colectare a deșeurilor solide. Acestea sunt gestionate de Secția Salubrizare și Înverzire din localitate, la care sunt angajați în jur de 22 muncitori.

Banner Sofroni
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate