DROCHIENII SUNT RUGAȚI SĂ DONEZE SÂNGE VOLUNTAR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Gherciu

La Drochia s-a încheiat Campania de Donare a Sângelui care a durat în perioada 25 mai-26 iunie. Astfel, la Secția de Transfuzie  a sângelui din cadrul Spitalului Raional Drochia timp de o lună au fost invitați doritorii de a dona voluntar sânge cu scopul de a salva mai multe vieți.Larisa Moraru este locuitoarea satului Ochiul Alb și a devenit unul din donatorii fideli, femeia fiind  influiențată de unul din părinți.

LARISA MORARU locuitoare s. Ochiul Alb r-ul Drochia

Aceasta este a 5-a oară de când donez. Nu știu, de ce o fac? Pentru a salva vieți, dacă este posibilitate de ce nu? Poate din motivul, că și tatăl meu fost donator și asta m-a remarcat.

Dacă în 2019 în cadrul Campaniei de donare a sângelui s-au prezentat în jur de 54% din numărul planificat a donatorilor, atunci în anul 2020 nu s-a prezentat nici jumătate din numărul preconizat.  

NICOLAE RUSU șef Secția de Transfuzie a Sângelui or. Drochia

Campania s-a încheiat cu aproape 50 donatori azi, mai exact cu 48, dar poate o să mai vină poate o să fie și 50, ceea ce constitue 15%-16%  din planul pe care trebuia să-l realizăm.

Șeful Secției de Transfuzie a Sângelui Nicolae Rusu înțelege care ar fi cauza unui număr  mic de donatori voluntari în cadrul Campaniei de donare a Sângelui din acest, dar medicul s-a adresat către locuitorii raionului Drochia.

NICOLAE RUSU șef Secția de Transfuzie a Sângelui or. Drochia

Știu, că este o contradicție în tot asta. Peste tot la televizor spun să stați acasă, dar noi Secția de Transfuzie venim cu dolianțele noastre și rugăm populația să iasă din casă să facă un bine, o donație pentru populație. Dea ceea, după posibilitatea dumneavostră, dar noi vă așteptăm, vă rugăm să veniți cu un ajutor pentru ca să salvăm mai multe vieți omenești din RM. Mulți spun, că lumea a uitat de alte boli, este numai Covid la ziua de azi, dar nu este chiar așa. Avem foarte mulți pacienți cu hemoragii, pacienți cu hemoglobin joasă, pacienții care au fost cu ceroza hepatica decompensați, ei sunt și la ziua de azi, au nevoie de albumină, de aceea avem nevoie de cantitatea de sânge care a fost până acum. Dar, vedeți că rezultatele nu sunt la așteptările noastre, de aceea vp rugăm și în continuare  în zilele de marți și joi, să vă prezentați la donare, toți doritorii care vor să ne ajute.

Donator de sânge poate deveni oricare persoană perfect sănătoasă cu vârtsa cuprinsă între 18 și 60 ani.Campania de Donare a Sângelui în Republica Moldova se desfășoară anual cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată la 14 iunie.

Banner Paslari
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate