DOUA ACCIDENTE PRODUSE IN NISPORENI, IN ULTIMELE 24 DE ORE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Gherciu

În ultimele 24 de ore, în raionul Nisporeni s-au produs două accidente rutiere. Primul a avut loc în după amiaza zilei de 3 mai, când un tânăr de 23 ani, din comuna Cioreşti a răpit un automobil, ce era parcat pe o  stradă din satul Găureni. Mai mult ca atât acesta nu deţine permis de conducere şi era încă în stare avansată de ebrietate.

 Fiind beat criţă la volan şi deplasându-se prin localitate, tânărul s-a inversat cu maşina. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Conducătorul auto a fost supus testului alcooscopic, iar rezultatul  a arătat că acesta a avea o concentraţie de alcool de 1,16 mg/l în aerul expirat.

SERGIU MARIAN OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE

01:28 „Pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 14:30, o persoană de gen masculin, cu vârsta de 23 de ani a răpit mijlocul de transport ce aparţine unui prieten. Aflându-se în stare de ebrietate s-a inversat cu automobilul şi a comis un accident rutier. Acesta fiind supus testului alcooscopic a avut un rezultat de 1,16 mg/l,  este o stare de ebrietate avansată.” 01:56

Un alt accident rutier a avut loc în seara de 3 mai, în jurul orei 22:35, pe strada Viilor din oraşul Nisporeni. Un bărbat de 33 de ani, care conducea băut un automobil, s-a tamponat cu o maşină ce era staţionată.

SERGIU MARIAN OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE

01:57 „Un alt caz a fost   în jurul orelor 22:35, în oraşul Nisporeni, str. Viilor. O persoană de gen masculin, cu vârsta de 33 de ani, la fel în stare de ebritate, cu grad avansat, având în aerul expirat o concentraţie de 0,92 mg/l, a pierdut controlul volanului şi s-a ciocnit într-un mijloc de transport  staţionat.”  0:22

Un alt şofer va fi tras la răspundere pentru că s-a aventurat să conducă beat automobilul. În acest caz vorbim despre un bărbat,  în vârstă de 34 de ani, care a fost oprit pentru control în trafic de către inspectorii de patrulare, în timp ce se deplasa pe str. Alexandru cel Bun din oraşul Nisporeni, în data de 4 mai, după miezul nopţii. Acesta nu a scăpat de testarea alcooscopică. Fiind supus testării cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

SERGIU MARIAN OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE

02:30 „De către poliţiştii de patrulare a fost stopat un automobil. Acesta era condus de o persoană cu vârsta de 34 de ani. Fiind supus testului alcooscopic, a avut un rezultat de 0,60 mg/l. Pentru faptele comise, conducătorii auto riscă o pedeapsă pentru comiterea de accident rutier o amendă de până la 1500 de lei,cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. Iar pentru faptul că au condus mijlocul de transport sub influenţa alcoolului, aceştia riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de la 200-240 ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.” 03:19

De la începutul anului, în raionul Nisporeni au avut loc 10 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost traumatizate. Totodată, 9 şoferi au fost prinşi bauţi la volan.

Precizăm că, în topul celor mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere, starea de ebrietate a şoferilor este situată pe locul patru.

Banner Pantilei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate