DECIS! FERMIERII DIN DROCHIA ÎȘI POT VINDE PRODUSELE REGULAMENTAR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Cebotari

După măsurile impuse de autorități privind pandemia de Covid – 19, fermierii și agricultorii din toată țara se confruntă cu dificultăți în ceea ce ține comercializarea mărfii pe care o produc. Autoritățile locale din orașul Drochia au găsit soluție pentru a le veni în ajutor fermierilor.

  NINA CERETEU  primara  or. Drochia

Conform deciziei Comisiei Locale pentru Situații Excepționale au fost stabilite două locuri pentru comercializarea materialului săditor. Locuitorii orașului Drochia, vizavi de pizzeria ,,Pegas’’ și pentru toți locuitorii raionului, la Piața Mărfurilor Industriale. Oamenii care au nevoie de autorizație, este vorba doar de fermierii din raionul Drochia, nu din alte raioane. Se adresează la Primăria orașului în anticameră. Ei trebuie să dețină certificatul de că cresc într-adevăr acest material săditor. Au nevoie de cretificat de la ANSA și primesc această autorizație de la Primărie. Achită o sumă în jur de 200 lei.

Semințele și răsadul de legume, aceasta fiind sursa de venit al unor cetățeni. Anul acesta însă, fermierii au întâmpinat dificultăți în realizarea acestor produse. Acum însă sunt mulțumiți.

ANGELA OGORODNIC  fermier   r-ul Drochia

S-a rezolvat problema. Ne-a permis, ca noi din raion să venim să și să realizăm rasadul și mulțumim că ne-au dat voie. Am lucrat atîta timp, am făcut focul că a mai fost frig.

GALINA  fermier  r-ul Drochia

Avem unde vinde! Da așa ce, unde avem să vindem?! Trebuia să ne ascundem pe ici, colea. Da așa, mulțumim că ne-ea deschis.

Mai mulțidin fermieri pentru a realiza produsele agricole și materialul săditor au trecut la metoda de vînzare online.

ANGELA OGORODNIC  fermier  r-ul  Drochia

Pe internet am vîndut ridiche. Se adresau, veneau acasă.

NINA MULEAR  fermier   r-ul Drochia

De acasă vine lumea și cumpără, că ne știu demult. De mulți ani ne ocupăm cu creșetrea răsadului și probleme nu am avut.

Consumatorii de asemenea sunt bucuroși, că au de unde procura semințe și răsadul pentru a efectua lucrările necesare și apoi a se bucura de roadă.

MARIA EGOROVA   locuitoare   or. Drochia

Este comod. Eu plec mâine la casa de vară și îl voi planta. Trebuie oamenii să vîndă, pentru a avea un venit oarecare că au lucrat mult.

TATIANA CATRARI  locuitoare   or. Drochia

Acum a apărut și vom planta. Am semănat semințele, semințe de morcovi. A apărut în vânzare răsadul, așa că vom planta și răsad că este timpul.

зerioada pandemiei este una dificilă pentru toți, dar este nevoie de înțelegere și colaborare între autoritățile și cetățenii susține primara orașului Drochia, Nina Cereteu.

NINA CERETEU  primara  or. Drochia

Aceste persoane au crescut acest material săditor. Ei nu pot să-l lase în sere, ca să se ,,piardă’’ că acolo sunt investiții, este muncă și la fel și locuitorii noștri caută de unde să achiziționeze. Prin Dispozițiile pe care o eliberează Primăria ei sunt atenționați asupra măsurilor de precauție anti Covid. Sunt preântâmpinați, că în cazul în care nu le respectă de către Poliție o să fie amendați. Toți suntem conștienți, că virusul nu va trece într-o zi sau două. Dar lumea trebuie să trăiască. Trebuie să aibă sursă de existență, să își continuă viața de zi cu zi.Materialul săditor este comercializat de fermierii din raionul Drochia în preajma Pieții Mărfurilor Industriale, de pe strada 27 August și pe strada Independenței, în apropiere Școlii Auto.Pentru a deține permisul de comercializare a materialului săditor la Primăria orașului Drochia s-au adresat în jur de 20 fermieri din raion.

Banner Topal
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate