CÂND SE REDESCHID GRĂDINIȚILE DIN DROCHIA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Paslari

Toate grădinițile din Republica Moldova au fost închise la carantină din cauza Coronavirusului. Astfel, mii de familii erau nevoite să stea acasă cu copiii toată perioada pandemiei. Chiar dacă, la data de 15 mai a fost ridicată Starea de Urgență, restricțiile ce țin de regulile sanitare rămân în vigoare, iar instituțiile școlare și preșcolare rămân a fi închise. Părinții abia așteaptă ca să-și ducă odraslele la grădiniță și nu pentru că doar au obosit.

Sperăm să se deschidă într-o bună zi, ca să-i ducem și noi la grădiniță. Ne ete foarte greu, nici nu putem să lucrăm. Stăm și noi cu ei acasă.

Trebuie să lucrăm și noi, dar și copiii trebuie să învețe. Trebuie să fie totul bine.

În perioada de carantină părinții au ținut cont de atenționările autorităților și au stat acasă pentru a minimaliza riscul de infectare cu Covid-19.Copiii însă se plictisesc să stea doar în locuință, susțin unii drochieni.

MARINA BÎRLĂDEANU  locuitoare  or. Drochia

Perioada de carantină a fost o perioadă dificilăî pentru toți. Mai ales pentru familii cu copii. Noi am ținut cont de toate regulile impuse, am stat doar acasă deoarece nu se permitea ieșirea nemotivată. Apoi deja am început să ieșim pe terenurile de joacă, dar oricum ne străduim să omitem locurile aglomerate.

Autoritățile locale înțeleg situația în care se află sute de familii din orașul Drochia, însă decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică este atribuită tuturor, fără excepție asta a relatat Nina Cereteu, edila localității.

NINA CERETEU  primara  or. Drochia

Cel puțin până la 30 iunie instituțiile de educație timpurie nu se vor redeschide. A fost ridicată Starea de Urgență, dar suntem în Stare de Urgență în Sănătate Publică. Hotărârea comisiei, decizia comisiei este lege pentru toți. Respectiv, Administrația Publică Locală nu poate să-și asume respunderea pentru a redeschide, pentru a reâncepe activitatea grădiniților din oraș. Noi doar executăm hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Activitatea tuturor școlilor și grădiniților din Moldova a fost sistatădin data de 11 martie 2020 și până în prezent nici-o instituție școalră sau preșcolară din țară nu activează din cauza epidemiei Covid-19.

Banner Tvetcova
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate