AUDIERI PUBLICE IN GLODENI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Lupacescu

Autoritățile raionului Glodeni au organizat la 10 august2020 , audieri publice .  Evenimentul esteo metodă, prin care administrația publică locală obține opiniile și ideile cetățenilor, pe marginea unui subiect  prezentat , inclusiv potențialele soluții sau căi de implementare propuse, fiind ascultate și înregistrate reacțiile din partea publicului. Autoritățile raionale au venit cu unșir de proiecte pe care le-au pus în dezbateri . Astfel , după ce au przentat proiectul depre executarea bugetului raionului Glodeni pe primul semestru alanului 2020 ,autoritățile au decis să aloce suma de 129 mii lei pentru reparația sistemului de canalizație ,80 mii lei pentru instalarea sistemului de încălzire la filiala școlii de arte din Balatina.

Tot din bugetul raionului , au fost alocați câte 500 delei pentru participanții la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobâl.

Potrivit autorităților raionului Glodeni ,în acest an au fost reparate capital îmbrăcămintea rutieră Fundurii Noi-Limbenii Vechi-Ustia în sumă de 2 milioane 920 mii lei pentru 1 km.

Glodeni-Egorovca –Petrunea, 0,5 km- 2 milioane 244 mii.,

Prelungirea tronsonului de drum cu 23 m până la grădinița de copii dinPetrunea 119 mii,

Fundurii Vechi – Struzovca (2milioane295 mii) – pentru 0,5 km.

Ciuciulea- Dușmani- Limbenii Vechi (0,5 km)- 2miilioane lei

Balatina-_Lipovăț (0,7 km)- 1milion 350 mii lei

Cuhnești- Bisericani (7,2) 199 , 5 mii lei                                                            

Cei prezenți în sală au solicitat   sprijin finaciar

Autoritățile au promis să procure termometre infraroșii, fără contact din soldul bugetului raionului Glodeni pentru toate instituțiile preuniversitare și școlile de artă. Toate proiectele de deciizii , vor fi discutate ulterior , în cadrulcomisiilor consultative până la 3 septembrie ,când va avea loc ședința consiliului rational.

Banner Pantilei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate