AGRICULTORII INSTRUIȚI ȘI TEHNICA VERIFICATĂ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Topal

Start recoltării cerealilor a fost dat în toată țara. Pe câmpurile din raionul Drochia de asemenea lucrează combinele mânate de fermieri care se grăbesc să  adune pâinea la timp. Dat fiind faptul, că în această perioadă temperaturile sunt înalte, angajații Secției Situații Excepționale Drochia verifică respectarea regulilor anti incendiare de către agricultori întru prevenirea necazurilor. Astfel, muncitorii au fost instruiți, iar tehnica agricolă a fost verifcată.

  ALEXANDRU BEJENARI ofițer superior Serviciul Prevenție Secția Situații Excepționale Drochia

De către angajații Secției Situații Excepționle Drochia a fost petrecut instructajul a agenților economici care sunt implicați în campania de recoltare, le-au fost aduse la cunoștințe regulile de apărare a incendiului. În marea majoritate mecanizatorii sunt pregătiți de recoltare, dispun de stingătoare, de tehnică pentu intervenție.

Mecanizatorii  pregătesc mașinile în prealabil  pentru perioda de recoltare, astfel încât în timpul lucrărilor agricole să nu întâmpine dificultăți. Țin cont și de măsurile de prevenție a incendiilor, fiind echipați corespunzător.

IURIE OBADĂ agent economic, mecanizator

După fiecare 20 ha recoltate facem fâșii între ele. Combina este echipată cu stingătoare, 2 sunt. La tractor tot avem stingătoare. La margine de lan este cisterna cu apă, stă tractorul. Păzim, ca să reușim să strângem totul, să nu avem probleme, incendii și alte.

Mai mult ca atât, condițiile de lucru sunt destul de bune și permit îndeplinirea lucrărilor agricole de calitate cu confort, susține unul din mecanizatori.

DENIS NEZAMUDINOV mecanizator

Aici este sistemul de condiționare care ușurează lucru, nu muncești în praf și nu te sufoci de căldură. Este foarte comod de lucrat pe așa combine, eu sunt mulțumit.

Dar, dacă vorbim despre roada de grâu 2020, aici prognoza este tristă. Dacă în anii precedenți recolta per hectar a constituit în jur de 6 tone, acum această cifră este de aproape 3 ori mai mică.

IURIE OBADĂ agent economic, mecanizator

Strângem puțin, cheltuielile au fost mari. Îl depozităm, așteptăm prețuri mai bune. Măcar să ieșim anul acesta ,,cap în cap’’, să nu ne ducem în minus. Anul acesta nu așteptăm venit, în agricultură venit nu-i. Ne rugăm la Dumnezeu să strângem pâinea și să dea ploaie la celelalte recolte, ca cu grupa a doua să ieșim cu cheltuielile.

Campania de instruire a agricultorilor se desfășoară anual de către angajații Secției Situații Excepționale cu scopul de a preveni incendiile în lanurile cu culturile agricole.

Banner Pantilei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate