ACTIUNI DE MONITORIZARE PRIVIND PREVENIREA INFECTIEI COVID 19

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Gherciu

Autorităţile publice locale în comun cu specialiştii Direcţiei Centrul de Sănătate Publică Ungheni şi reprezentanţi  ai Direcţiei Raionale pentru  Siguranţa alimentelor, dar şi cu angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au desfăşurat acţiuni de monitorizare în unităţile comerciale din oraş, precum  şi în piaţă. Aceştia au efectuat asemenea inspecţii unde au atras atenţia agenţilor economici pentru a respecta măsurile de protecţie împotriva COVID-19.

În cadrul acestor verificări, s-a constatat că majoritatea agenţilor economici din Nisporeni respectă toate cerințele de prevenire a răspândirii noului coronavirus impuse de autorități. În schimb, cetăţenii sunt mai neglijenţi şi nu prea ţin cont mai ales de distanţa socială.

VICTOR TULBURE VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI

22:37 “În baza deciziei Comisiei Situaţii Excepţionale din raionul Nisporeni, semnată de preşedintele Comisiei Situaţii Excepţionale Nisporeni, preşedintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuţă a fost iniţiat un grup de lucru din reprezentanţi ai Consiliului Raional, reprezentanţi ai administraţiei publice locale de nivelul 1, Primăria oraşului Nisporeni, direcţia CSP Ungheni, direcţia raională Siguranţa alimentelor, Inspectoratul de Poliţie, cu scopul de a monitoriza măsurile de protecţie împotriva COVID19. 23:11 MUSCA  23:29 În urma verificării, am constatat cu grupul de lucru că agenţii economici respectă măsurile împotriva COVID-19, ceea ce ţin de dezinfectant, măşti de protecţie, mănuşi, cât şi făcând observaţie la cumpărători să respecte distanţa socială între ei.  Careva abateri de la legislaţia în vigoare nu au fost.” 23:55

La rândul lor, angajaţii unităţilor comerciale spun că respectă cerințele epidemiologice pentru a se proteja de COVID-19. Însă aceştia s-au arătat indignaţi de iresponsabilitatea unor cumpărători, care neglijează aceste măsuri.

ANDREEA NOVASELISCAIA   MANAGER DE MAGAZIN

07:06 “Noi le facem observaţie, şi noi, şi agenţii de securitate, dar nu toţi reacţionează pozitiv. Sunt foarte multe recenzii negative, avem conflicte cu clienţii practic în fiecare zi, dar asta e. Sunt regulamente care trebuie să le respectăm toţi şi ne străduim să ne încadrăm. 07:24 MUSCA 07:49 Noi ne străduim să nu ne abatem de la toate aceste norme, adică zi de zi depunem efort şi întreg colectivul.”  07:57

În timp ce erau efectuate aceste controale, pe străzile oraşului Nisporeni puteau fi ascultate mesaje sonore de prevenire a răspândirii infectării cu virusul COVID-19, ce erau difuzate din mașinile de patrulare.

Grupul de lucru, implicat în acţiunile de monitorizare a situaţiei epidemiologice au atras o atenție deosebită şi pieţei din oraşul Nisporeni, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane și există riscul de a căpăta infecția.

Şi agenţii economici de la piaţă au recunoscut că încă se tem de pericolul îmbolnăvirii cu COVID-19. Astfel, pentru a deservi cumpărătorii,  aceştia dezinfectează cu regularitate suprafețele, sunt echipaţi cu măști și mănuși de protecție, iar cumpărătorilor, le pune la îndemână soluție dezinfectantă.

ANATOL CARAGIA AGENT ECONOMIC

18:58 “Avem mănuşi, mască şi dezinfectant. 19:02 MUSCA 19:29 Trebuie depistaţi pe cei care nu vor să respecte cerinţele. Se aud foarte multe cazuri în ultimul timp şi ar trebui de respectat.” 19:42

Potrivit autorităţilor publice locale asemenea verificări vor mai fi desfăşurate săptămâna viitoare şi la alţi operatori economici.

VICTOR TULBURE VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI

25:15 “Noi în fiecare săptămână cu grupul dat o să ieşim şi o să monitorizăm situaţia ce ţine de măsurile de protecţie împotriva COVID-19. 25:23 MUSCA  24:54 Ies în faţa cetăţenilor şi le spun încă o dată: Staţi acasă, nu ieşiţi fără necesitate la cumpărături, străduiţi-vă cât mai puţin să fiţi în locurile publice aglomerate.” 25:05

Cetăţenii şi agenţii economici sunt îndemnaţi să respecte recomandările şi măsurile obligatorii impuse de autorităţi. Cei ce refuză să se conformeze, vor fi sancţionaţi, iar pedepsele nu sunt deloc blânde.

Amintim că starea de urgenţă în sănătate publică   fost prelungită până pe 15 iulie, pe întreg teritoriul țării. Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Potrivit hotărârii, termenul poate fi prelungit în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Astfel, toţi cetăţenii sunt obligați în continuare să asigure respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Banner Lupacescu
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate