400 DE FAZANI AU FOST ADUSI IN RAIONUL GLODENI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Banner Rotari

 Prin intermediul Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova și în acest an în raionul Glodeni au fost aduși pui de fazan pentru completarea resurselor cinegetice din teritoriu.

Președintele Asociației Vânătorului spun că  au creat toate condițiile , pentru ca fazanii să se poată aclimatiza.

Pentru început, aceștia au fost amplasați în voliere, unde le este asigurată hrana, paza și adaptarea

Aici se vor găsi aproximativ două săptămâni. Ulterior, fazanii vor fi eliberați la libertate. Vânătorul spune că păsările sunt aduse din Ungaria și că fazanii se adaptează  ușor la condițiile climaterice din Moldova însă au nevoie de hrană și protecție. 

Un fazan are zece săptămâni. Dacă acum, păsările cântăresc până la 500 de grame, în trei luni, acestea vor ajunge la aproape un kilogram și jumătate și vor fi numai bune de vânat. O parte dintre fazani vor fi lăsați însă în libertate pentru a se înmulți.

Permisul pentru vânat costă o sută de lei. Cei care împuşcă păsări în perioada de prohibiție sau fără a avea permis sunt amendați cu 1.500 de lei.

Banner Slaeva
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Acceptă Confidențialitate

Politică de Confidențialitate